Inspiratie

Scandinavisch wonen, in 5 stappen de juiste look

By 28 september 2018 maart 12th, 2019 No Comments

Scandinavisch wonen, in 5 stappen de juiste lookElke dag zijn we bezig met het verzamelen van de mooiste items met Scandinavisch design. Maar hoe vertaal je deze mooie producten naar een Scandinavisch interieur? Om je daarbij te helpen hebben we een guide geschreven om in 5 stappen Scandinavisch te wonen. Zo heb je een goede basis om jouw favoriete items aan toe te voegen.

1. Begin met lichte (houten) vloeren

In de Nordics is het in de wintermaanden lang donker, daarom zijn de huizen zo licht mogelijk ingericht. In veel Scandinavische interieurs vind je daarom een lichte, vaak witte, houten vloer. Niet alleen lijkt een ruimte lichter door het gebruik van een witte vloer, maar de meubels en accessoires vallen ook direct meer op.

2. Ga voor veel natuurlijk licht

Hierboven schreven we al dat Scandinavische winters lang, koud en donker zijn. Huizen zijn daarom voorzien van grote ramen om zoveel mogelijk daglicht binnen te laten. We snappen best dat je niet zomaar extra grote ramen in je woning plaatst, daarom kun je ook gebruik maken van spiegels om het licht te verspreiden.
Ben je op donkere dagen toch aangewezen op kunstlicht? Plaats je lampen dan zo dat het licht naar boven schijnt. Hierdoor wordt er meer van de ruimte verlicht en geeft het een rustiger beeld.

3. Richt je huis in met natuurlijke materialen

In Scandinavië zijn ze gek op de natuur, een boswandeling is in Zweden bijvoorbeeld de eerste remedie voor somberheidsklachten. Deze liefde zie je ook terug in Scandinavisch design. Er wordt vaak gebruik gemaakt van natuurlijke materialen zoals hout en ook planten zijn erg populair.
Na een lichte houten vloer, zijn houten meubels het andere basisstuk voor een nordic look. Dit betekent niet dat je op een houten bank moet zitten, maar bijvoorbeeld wel tafels en kasten.

4. Maak gebruik van neutrale kleuren

We hebben het al gehad over veel licht en natuurlijke materialen. De laatste stap om dit te complementeren is het gebruik van neutrale kleuren. Dit zorgt voor het rustige beeld wat bijna standaard is voor een Scandinavisch interieur. Felle kleuren zijn in mate te gebruiken als bijvoorbeeld accessoires, maar liever niet in meubels. Wit, lichtblauw, grijs en pasteltinten doen het dan weer wel erg goed.

5. Kies voor kwaliteit in plaats van kwantiteit

Meubels en accessoires van Scandinavisch design zijn vaak duurder dan gemiddeld, met uitzondering van Ikea natuurlijk. Nu zijn design meubels vaak al duurder, maar bij Scandinavisch design gaat het vaak ook om de kwaliteit. Er wordt gebruik gemaakt van natuurlijke materialen, zoals hout, van hoge kwaliteit.
Bij Scandinavisch wonen gaat het daarom ook om de kwaliteit dan om de kwantiteit. Maak daarom je nordic look compleet met een aantal items van hoge kwaliteit.

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.